Snel een Mediator nodig?

  • Gratis kennismakingsgesprek
  • Snel beginnen
  • Betaalbaar
  • Geen advocaat nodig
  • Flexibele planning

Over Wiggers Mediation

Als er sprake is van een conflict of een dreigend conflict dan is mediation een goede keuze. ​De mediator is opgeleid om als neutrale deskundige het proces zo te sturen dat de betrokken partijen, beiden de wil hebben om tot een oplossing te komen, er samen uitkomen. Er zijn dan geen verliezers.
In een conflict met een gang naar de rechter kenmerkt zich door vaak hoge kosten van de procedure en de rechtsbijstand enerzijds en door de kans om te verliezen.

Kies niet voor het gevecht, maar voor het redelijke overleg!

Over ons

Nico K.J. Wiggers

MfN-registermediator sinds april 2001.

Ik ben geboren in 1955 in Arnhem, gehuwd in 1983 en heb 4 kinderen. Mijn opleiding tot Allround Mediator heb ik gevolgd bij The Lime Tree te Bilthoven.

Daarna heb ik aanvullende cursussen gedaan. Nu gecertificeerd voor overheidszaken, familiezaken en interculturele bemiddeling. Sinds augustus 2010 voer ik het predicaat Autisme Vriendelijk.

In november 2015 heb ik de Opleiding Bijzondere Curator in Jeugdzaken aan de Universiteit Leiden afgerond.

Meer informatie

In geval van echtscheiding, waarbij kinderen betrokken zijn, dient onze zorg in het bijzonder uit te gaan naar het welzijn van de kinderen. Dat brengt met zich mee dat ik kinderen persoonlijk wil spreken over hun wensen en gedachten rond het nieuw te zoeken evenwicht in de relatie met de ouders.

Ik ben als MfN-registermediator ingeschreven bij de Raad voor Rechtsbijstand. En omdat ik geaccrediteerd ben voor familiemediation is het mogelijk om voor deze mediations gefinancierde rechtshulp aan te vragen en te verkrijgen.
De Rechtbank, het Hof en het Juridisch Loket verwijzen naar mij. Daarnaast ben ik actief als piketmediator in de rechtbank Gelderland. Dat laatste brengt met zich mee dat ik bij toerbeurt aanwezig ben tijdens de zitting van de rechtbank. De rechter kan in voorkomende situaties partijen voorstellen de kwestie via mediation op te lossen onder leiding van een registermediator, die dan direct beschikbaar is en het eerste gesprek met partijen aansluitend aan de zitting van de rechter plaatsvind. Soms is de mediation voor de zitting van de rechter; de rechter legt dan direct de gemaakte afspraken vast in een beschikking.

Handig om te weten

De regels van de Mediatorsfederatie Nederland zijn leidend. Daarom is de MfN-klachtenregeling van toepassing. Deze regels vindt op ww.mfnregister.nl.
Mijn aansprakelijkheid wordt begrensd door de Beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

Ik ben tevens directeur van de Stichting Mediation en Overheid en directeur van de Stichting Afhandeling Bezwaar- en Beroepsschriften en de Stichting StageData, alsmede initiatiefnemer en directeur van de Arnhemse mediators associatie.
Als directeur/bestuurder van de Stichting Gezond door het Leven zet ik mij in om conflictueuze scheidingen te voorkomen. Jaarlijks komen naar schatting 3.500 kinderen als gevolg van de scheiding van hun ouders ernstig in de knel.
Tevens neem ik deel aan de pool van Gecertificeerde Mediators, zie www.gecertificeerde mediators.nl en werk ik in de pool van DAS-rechtsbijstand scheidingsbemiddeling. Verder ben ik te vinden op www.legalspot.nl  en in het netwerk van Advieskeuze, een vergelijkings- en reviewsite (in Advieskeuze heeft de Consumentenbond een meerderheidsbelang) www.advieskeuze.nl bij het maken van een keuze voor een dienstverlener

Verder ben ik lid van de

  • Nederlandse Mediators Vereniging;
  • Vereniging Mediators Overheid;
  • Vereniging Arbeidsmediation Nederland;
  • Mediatorsvereniging Zuid Nederland;
  • Nederlandse Juristenvereniging;

Gratis kennismakingsgesprek

Neem binnen 24 uur contact met mij op:Neem binnen 24 uur contact met mij op:

© 2019 | Wiggers Mediation. Alle rechten voorbehouden. | Sitemap | Disclaimer

Volg ons op Social Media